085-4833503 [email protected]
 
Partner

René H. Antenbrink

“Beter kleine stappen dan alleen maar grote woorden”

“Beter kleine stappen dan alleen maar grote woorden” is een adagium waar ik beslist in geloof, en die typerend is voor mijn aanpak. Natuurlijk moet je GROOT kunnen denken; tegelijkertijd is het van belang op een beheerste manier vorm te geven aan verandering. Each journey starts with a single first step!

Op het gebied van (ICT) interim- programma- en verandermanagement beschik ik inmiddels over meer dan 25 jaar ervaring in verschillende organisaties. Ik zeg hier opzettelijk in organisaties, omdat je verandering tot stand brengt door zelf deel van die verandering uit te maken, ook als je als externe daarvoor wordt ingehuurd.

Daarbij heb ik mij gespecialiseerd in digitalisering van bedrijfsprocessen en optimalisatie van de waarde van de informatieketen in organisaties. Met name aandacht voor (complexe) ICT-programma’s en trajecten en ICT strategische vraagstukken, onder andere op het gebied van Enterprise Architectuur en Systeemintegratie, ERP-systemen (SAP, Oracle, Empire en Dynamics in het bijzonder en CRM-systemen (waaronder MS Dynamics CRM en Salesforce).

De afgelopen jaren heb ik mij daarnaast verdiept in verschillende oplossingen die bijdraagt aan een wendbare, waardevolle, duurzame en verbindende digitalisering. Daarbij gebruik makend van ‘state of the art’ moderne technologie waarmee snel kan worden ingespeeld op veranderende behoeftes tegen zeer beheersbare kosten. Applicaties die dit mogelijk maken zoals Outsystems, Mendix of WEM Modeller staan sindsdien ook op mijn lijst van expertises.

Ik heb me bekwaamd in Online en eCommerce en heeft jarenlang de ICT voor AH.nl en andere AHOLD online merken aangestuurd. Ook ben ik betrokken geweest bij de selectie van eCommerce platforms voor opdrachtgevers.

Het meest kom ik tot mijn recht als een verbinder tussen ICT en de business. Daarbij is het mijn uitdaging een passende ICT-visie te ontwikkelen, die naadloos aansluit op de strategie van de organisatie. Deze visie vervolgens te vertalen naar een heldere veranderaanpak, waarin ik ook optreed als coach, veranderaar en leider.

Ik hanteer een doelgerichte benadering met een op de mens gerichte managementstijl, omdat ik de overtuiging heb dat mensen het verschil maken. Daarbij communiceer ik helder op alle niveaus: van de operationele werkvloer tot en met de boardroom.